Nordli Barnehage

01_Nordli Barnehage 02_Nordli Barnehage 03_Nordli Barnehage 04_Nordli Barnehage 05_Nordli Barnehage 06_Nordli Barnehage 07_Nordli Barnehage 08_Nordli Barnehage 09_Nordli Barnehage 10_Nordli Barnehage 11_Foto sør eldre situasjon

Signaturbygget har fått et nytt liv med barnelatter og lek.
Nøkkelinfo
Hvor: Sørum Kommune
Størrelse på tomten: 12 700m2
Størrelse på tiltak: 1 500m2
Status: Ferdigstilt
Oppdrag prosjektert i samarbeid med Planforum Arkitekter

Oppdrag

En stor herskapsgård og tidligere rådhus fra tidlig 1800-tallet fremsto som signalbygg, men samtidig som slitt, kald og upraktisk for barnehagebarna i Sørum kommune. Barnehagen trengte økt areal for å kunne huse fem avdelinger hvorav én tilrettelagt for barn med spesielle behov. Idéen var å oppføre et tilbygg som skulle henge sammen med hovedhuset, men samtidig forestille den gamle låven på gården.

Løsning

Ombyggingen viste seg å bli svært kostbar, og det ble besluttet å rive bygget og oppføre et tilnærmet identisk bygg. Gamle takoppløft ble gjenskapt for å utnytte loftsetasjen og tilbygget fremstår som låven.
Flere elementer fra det gamle bygget er gjenbrukt – tømmeret er brukt som lekeapparater i form av stokkeskog for klatring, mens bortgjemte lysekroner og vedovner er gjenbrukt som dekor.

Resultat

Det gamle uttrykket er ivaretatt samtidig som en ny generasjon får en god start i livet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s