Bergensveien

01_Perspektiv 02_Perspektiv 03_Innvendig perspektiv 03_U.etg 04_1.etg 05_2.etg

Et levende boligfelt har vokst frem av et mørkt og ufremkommelig område der naturen hadde tatt overhånd.
Nøkkelinfo
Hvor: Oslo kommune
Størrelse på tomten:3843m2
Størrelse på tiltak: BRA 984m2
Status: Rammetillatelse Oktober 2014

Oppdrag

Det skulle bygges flest mulig boenheter ut fra hva tomten tillot.

Løsning

Det ble prosjektert tre tomannsboliger med vekt på funksjonelle løsninger hvor underetasjen kan disponeres ulikt ettersom behovene endres gjennom et livsløp. Biloppstillingsplasser er plassert i skyggearealene tett ved den bratte fjellskrenten i bakkant av tomten godt adskilt fra boarealet.

Resultat

Disse funksjonelle og vedlikeholdsfrie boligene er skreddersydd for småbarnsfamilier. De er tegnet med et trygt utemiljø og felles lekeplass mellom og foran husene, samt med miljøgate bak.

Advertisements

Varden

01_Perspektiv 02_Situasjonsplan 03_Fasade 04_Utsikt

Stort volum og mange boenheter som føyer seg etter kollens naturlige form.
Nøkkelinfo
Hvor: Nesodden Kommune
Størrelse på tomten: 13 900m2
Størrelse på tiltak: BRA 3320m2
Status: Reguleringsendring

Oppdrag

Nesodden kommune hadde behov for konsentrerte boliger med livsløpsstandard.

Løsning

Leilighetsutbyggingen omfatter fire bygningskropper med til sammen 30 leiligheter med varierende størrelse. Byggene er plassert som fingre som kranser rundt en kolle for å slippe inn lys mellom bygningskroppene.
Det er avstand mellom to og to bygningskropper for å opprettholde fritt naturområde og siktlinje til en lokal ås der det etableres tursti til en vikinggrav.
Bygningene ligger høyt med storslått utsikt mot hovedstaden i nord-øst. To og to bygningskropper har felles garasjeanlegg under bakken med direkte tilgang til leilighetene i hvert sitt trapperom. Leilighetene er lagt i trappetrinn både for å forme seg etter terrenget og for å slippe lys inn i hver leilighet. På toppen har leilighetene felles takterrasse.

Resultat

Sosiale boenheter med skog og sjøutsikt.

Konglungfaret

01_Hovedtrapp 01_Kjokken 02_Hovedtrapp 02_Spilehimling 03_Bitrapp 03_Garderobeskap 04_Hovedtrapp 05_Bitrapp 06_Hovedtrapp 07_Hovedtrapp 08_Hovedtrapp 09_Hovedtrapp 10_Hovedtrapp

Eik, rustfritt stål og spilehimling i bjørk.
Nøkkelinfo
Hvor: Asker kommune
Interiør prosjekt
Størrelse på tomten: 14 000m2
Størrelse på tiltak: BRA ca. 850 m2
Status: Ferdigstilt

Oppdrag

Oppdraget besto i å designe to trapper, himling, garderobeskap og kjøkkeninnredning.
Trappene skulle over henholdsvis to og tre etasjer.

Løsning

Trappene er bygget i heltre eik der opptrinnene er utformet med overheng for å skape ergonomisk riktige trinn. En spalte mellom trapp og vegg slipper gjennom lys og gir en følelse av at trappene svever. Det er stående rekkverk i rustfritt stål som er boret gjennom trinnene og festet på undersiden. Håndløperen er i heltre eik med overgangsdetaljer i rustfritt stål.
Himlingen består av heltre bjørk i spiler med innfeldte downlights som er nøyaktig tilpasset avstanden mellom spilene.
Kjøkken og garderobeskap er i heltre eik med gripefrie fronter.

Resultat

Skreddersydde møbler og inventar i solide materialer og moderne utforming.

Hvileskrenten

01_Oppholdsrom 02_Sittegruppe 03_Kjøkken

Mer spenning i hverdagen.
Nøkkelinfo
Hvor: Asker kommune
Interiørprosjekt
Størrelse på tomten: 700m2
Størrelse på tiltak: BRA ca. 850 m2
Status: Ferdigstilt

Oppdrag

Oppgaven besto i å fornye flater og møblere en bolig der man ønsket en blanding av gamle og nye møbler.

Løsning

Stuen fremsto steril, og det ble tapetsert en fondvegg med tapet fra Omexco som hentet farger fra interiøret.
Spisestuebordet er moderne i glass og stål med stoler i skinn for å skape en kontrast til det harde bordet. Det gamle treskapet henter farger fra tapetet og skaper en kontrast både til bordet og de romantiske vinduene.

Resultat

– Vi har fått et nytt hus. Utrolig hva tapet kan gjøre!

A Costa Sax

Norsk prosjekteringsmal 16 02_Salong Norsk prosjekteringsmal 16

Velvære og lounge. Kaffe, sjokolade og hårstell.
Nøkkelinfo
Hvor: Bærum Kommune
Interiørprosjekt frisørsalong
Størrelse på tiltak: BRA 65 m2
Status: Under arbeid

Oppdrag

Frisøren ønsket å omskape det gamle industripreget og skape en salong der det er hyggelig. Dertil skulle salget av tilleggsprodukter økes ved å løfte dem frem fra tidligere skjult plassering. Frisøren ønsket å ivareta et bilde og lage en lounge for kunder.

Løsning

Ved å endre plassering på resepsjonsdisken og lage lounge sammen med produktene blir salgsvarene mer eksponert for kundene. Bambustapet med varme farger gir stemning og hygge. Fargene fra dette går igjen i interiøret for å skape helhet og ro.

Resultat

Salongen fremstår som innbydende, lun og stemningsfull med kvalitet i sentrum.

Strandveien Badehus

Norsk prosjekteringsmal 16 02_Plan

Utrolig hva to gode naboer med hvert sitt slitne badehus kan skape sammen!
Nøkkelinfo
Hvor: Asker kommune
Størrelse på tomten: 99m2
Størrelse på tiltak: 32m2
Status: Ferdigstilt Juli 2014

Oppdrag

To naboer i Asker ønsket å erstatte hvert sitt falleferdige badehus og brygge med nye badehus og bryggeanlegg som også kunne ta imot større båter.

Løsning

Eksisterende badehus ble revet, og det ble bygget to nye badehus med store glassflater mot sjøen.
Hvert badehus fikk hver sin brygge med trinn ned til sjøen i fremkant til å kunne fortøye båter mot.
Partiet mellom badehusene ble brukt til å bygge en bred trapp i betong ned til vannet til bading og til at man hadde mulighet til å sjøsette kajakker, gummibåter og seilbrett.

Resultat

To hyggelige stuer i vannkanten der det er godt å være der naboene kan nyte hver sin kaffekopp i solnedgangen.

Nordli Barnehage

01_Nordli Barnehage 02_Nordli Barnehage 03_Nordli Barnehage 04_Nordli Barnehage 05_Nordli Barnehage 06_Nordli Barnehage 07_Nordli Barnehage 08_Nordli Barnehage 09_Nordli Barnehage 10_Nordli Barnehage 11_Foto sør eldre situasjon

Signaturbygget har fått et nytt liv med barnelatter og lek.
Nøkkelinfo
Hvor: Sørum Kommune
Størrelse på tomten: 12 700m2
Størrelse på tiltak: 1 500m2
Status: Ferdigstilt
Oppdrag prosjektert i samarbeid med Planforum Arkitekter

Oppdrag

En stor herskapsgård og tidligere rådhus fra tidlig 1800-tallet fremsto som signalbygg, men samtidig som slitt, kald og upraktisk for barnehagebarna i Sørum kommune. Barnehagen trengte økt areal for å kunne huse fem avdelinger hvorav én tilrettelagt for barn med spesielle behov. Idéen var å oppføre et tilbygg som skulle henge sammen med hovedhuset, men samtidig forestille den gamle låven på gården.

Løsning

Ombyggingen viste seg å bli svært kostbar, og det ble besluttet å rive bygget og oppføre et tilnærmet identisk bygg. Gamle takoppløft ble gjenskapt for å utnytte loftsetasjen og tilbygget fremstår som låven.
Flere elementer fra det gamle bygget er gjenbrukt – tømmeret er brukt som lekeapparater i form av stokkeskog for klatring, mens bortgjemte lysekroner og vedovner er gjenbrukt som dekor.

Resultat

Det gamle uttrykket er ivaretatt samtidig som en ny generasjon får en god start i livet.

Småbruk Sørum

Norsk prosjekteringsmal 16 02_1.etg 03_2.etg

Den stygge andungen er blitt til en karismatisk svane.
Nøkkelinfo
Hvor: Sørum kommune
Størrelse på tomten: 158 607m2
Størrelse på tiltak: 1 400 m2
Status: Brukstillatelse Juli 2014

Oppdrag

Det lille småbruket var ubebodd i 30 år og bar preg av stort oppgraderingsbehov samtidig som det var laget et mindre pent tilbygg og satt inn husmorvinduer. Dertil var planløsningen svært upraktisk. Hele boligen måtte oppgraderes. Oppgaven var å endre planløsningen og gjøre den praktisk til dagens behov. Samtidig skulle det tas vare på de beste kvalitetene og opprinnelige detaljene i bygget.

Løsning

Vi fant gamle bilder av hovedinngangen som ble gjenskapt tidsriktige vinduer. For å få romfølelse og mer brukervennlighet ble det åpnet opp mellom rommene slik peisen ble synlig fra både kjøkken og spisestue, mens det fra stuen er direkte tilgang til hage. I andre etasje nås nå alle rommene i fra én kort, men sentralt plassert gang der man tidligere måtte gå fra rom til rom.

Resultat

– Vi stortrives her ute og setter veldig pris på den jobben du gjorde for oss!

Hytte Hurum

01_Fasade 02_Fasade 03_Fasade

Et tilbygg i glass og stein fremhevet hovedbygget som eiendommens smykke.
Nøkkelinfo
Hvor: Hurum Kommune
Størrelse på tomten: 1 900m2
Størrelse på tiltak: 100m2
Status: Ferdig 2005

Oppdrag

Eier ønsket mer areal til en flott gammel tømmerhytte. I tillegg ønsket han takterrasse for å fange opp kveldssolen på Hurums østside.

Løsning

Det ble valgt et tilbygg i glass og stein for å gi et skarpt skille til hovedhuset, mens store glassflater mot sjøen skulle gi direkte kontakt med den storslåtte utsikten. Formen skiller seg totalt fra tømmerhytta.

Resultat

Ved å utforme tilbygget på denne måten får hovedbygningen fortsatt fremstå som eiendommens smykke, mens tilbygget underordner seg hovedbygget.
Det skrånende terrenget vanskeliggjør gode uteplasser. Takterrassen på tilbygget sørger for et flott uteområde med kveldssol tilknyttet hytta.

Snipeveien

Norsk prosjekteringsmal 16 02_U.etg 03_1.etg 04_2.etg

Familien skulle overta det barndomshjemmet til far i huset. Og samtidig bevare historien.

Nøkkelinfo
Hvor: Røyken kommune
Størrelse på tomten: 2338m2
Størrelse på tiltak: BRA 250,4m2
Status: Rammetillatelse Mars 2014

Oppdrag

Det gamle huset var ikke tilrettelagt for en moderne familie da det hadde for få soverom og liten stue samtidig som inngangspartiet var trangt med begrenset mulighet for lagring.
Familien ønsket å ta vare på eksisterende bygg. Det ble bygget to nye tilbygg som huser henholdsvis inngangsparti og soverom samt tilleggsareal til stue. Disse skiller seg tydelig fra hovedhuset i fasong og farge for å tydeliggjøre historien.

Løsning

Det er satt inn store glassflater både i gammelt bygg og tilbygg for å trekke inn den flotte utsikten. Fra det ene tilbygget er det blitt tilgang til hage og eksisterende takterrasse over garasje. Det andre tilbygget er satt på søyler over en ny carport.

Resultat

Far i huset har fått nytt soverom og mor har fått eget bibliotek med utsikt mot fuglekassene.